• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Başkan'ın Mesajı
Duyurular

28 Temmuz Pazar günü öğle namazından sonra Dursun Karadeniz'in ruhuna ithafen evinde  Mevlüd-i Şerif okutulacaktır. Tüm Mahalle sakinlerimiz ve komşu mahellelerden katılabilecekler davetlidir. Oğlu Ali KARADENİZ


Kayacan Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği resmi olarak kurulmuştur. Mahallemiz halkına hayırlı olsun.


Derneğimizin 1 nci Olağan Genel Kurul toplantısı 05.06.2014 tarihinde gerekli çoğunluk sağlanarak yapıldı ve derneğimizin yönetim kurulu ve denetleme kurulları seçildi. Dernek üyelerinin görüşleri alındı.


OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

Kayacan Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği 05.06.2024 Çarşamba günü Saat : 14:30 da toplanarak Tüzüğün 7 nci maddesinin değişik fıkralarının Yönetim Kuruluna verdiği yetkiye dayanarak Genel Kurulu 20 Haziran 2024 Perşembe günü 14:00 da Mahallenin İlköğretim Okulu toplantı salonunda, yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda 27 Haziran 2024 tarihinde aynı yer ve saatte aşağıdaki gündemleri görüşmek üzere toplanmasına.

Oy birliği ile karar verilmiştir.

GÜNDEM:

1) Açılış ve yoklama,

2) Divan Seçimi ve saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması.

3) Geçici Yönetim Kurulu Başkanının bilgilendirme konuşması.

4) Organ Seçimleri,

5) Dilek ve Temenniler kapanış. 


Dernek Üyelerimizin Dikkatine! 
Çok değerli dernek üyemiz dernek tüzüğümüzün 12 nci maddesinin 1 nci fıkrasının vermiş olduğu yetkiye dayanarak 2025 ten itibaren 20 tl olan aylık üye aidat ücretleri 50 tl ye yönetim kurulu kararıyla çıkarılmıştır. İster yıllık ister aylık olarak aidatlarınızı ödeyebilirsiniz. Yıllık aidat toplamı 600 tl dir. Derneğimizin hesap numarası aşağıda belirtilmiştir. Her ayın 15 ine kadar aylık aidatların yatırılması zorunludur.
Hesap Adı : Kayacan Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği
IBAN : TR93 0001 0002 5297 8547 6550 01


Trabzon Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 37,9073   37,9756
EURO 43,0405   43,1181
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Son Ziyaretçi Yorumları
Mustafa Karadeniz
hepimizin bildiği üzere güçlü bir toplumun temelinde birlik4KT beraberlik ve orrtak amaçlar yatmaktadır. derneğimizin yürütecek olduğu faaliyetlerle mahallemizin gelişmesine4KT kalkınmasına ve dayanışma ruhunun artmasına katkı sunacağını ümit ediyorr4KT emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorrum.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
İlçemiz Hakkında


İLÇEMİZİN TARİHÇESİ

 

Tonya İlçesinin ilk kuruluşu hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, ilçenin kuruluşunun 13. yüzyılın sonları ile 14. yüzyılın başlarında olduğu anlaşılmaktadır. 1461 yılında Trabzon'un Türkler tarafından alınması ile Rum Pontus Devletinin egemenliği sona erer. Bölge tamamen Türklerin eline geçer. Bundan sonra Bayburt, Gümüşhane, Erzurum ve diğer yörelerden gelen Türk boyları Tonya'da yerleşirler. 

Osmanlı dönemi yerli Rumlarla, göçmen olarak gelen Türklerin kaynaşması ile geçmiştir. Bu dönem içerisinde gerek Rum kültürü, gerek Türk kültürü birbirlerini etkilemişlerdir. Bu etkileşim şimdi bile kendini göstermektedir. Yerli halkın bazı inançları, gelenek ve göreneklerinde bu etkileşimin izlerini görmek mümkündür.

İlçemize bağlı 15 köy bulunmaktadır. Ayrıca merkeze bağlı 5 mahalle ve İskenderli Beldesine bağlı 2 mahalle olmak üzere toplam 7 mahalle mevcuttur.Tonya, Vakfıkebir İlçesine bağlı bir bucak merkezi olarak yönetilmiştir. Osmanlı Devleti döneminde Tonya'da derebeylik egemendi. 19.yüzyıl derebeylerin tamamen egemen olduğu bir dönem olmuştur. Bu derebeylerinden en önemlisi Ali Ağa, kendisine ait topraklarda özel asker besler, kendi savunmasını bunlarla yapardı. İlçeye bağlı Kaleönü Mahallesinin güney yönünde bulunan ormanlar içerisindeki yüksek kaya Ali Ağa kalesi olarak bilinir. Bu kayada halen iskân edildiğine dair izler görünmektedir.

        

Tonya, 1854 yılında bucak merkezi olarak teşkilatlanmışsa da, bucak yönetimi yıllarında bile derebeylik egemenliğini sürdürmüştür.

Birinci Dünya Savaşından sonra Osmanlı Devleti toprakları İtilaf Devletleri tarafından paylaşılmaya başlanınca Doğu Karadeniz bölgesini de Ruslar istila etmişlerdi. Rusların bu istilasına karşı Tonya'nın yerli halkı düzenli ordu kuvvetlerine yardımcı olarak aylarca savunmada bulunmuşlar ve bunda da oldukça başarılı olmuşlardı. Harşit Cephesinde bulunan Türk Kuvvetleri bozulunca Ruslar bütün güçleriyle Tonya üzerine yürümüş ve yerli halk batıya doğru göç etmek zorunda kalmıştır. 16 Temmuz 1916 tarihinde Tonya işgal edilmiş ve Rus kuvvetlerinin 17 Şubat 1918 tarihinde çekilmesiyle Tonya düşman işgalinden kurtulmuş oldu.

5 Mart 1954 tarihinde 6324 sayılı kanun ile Tonya İlçe olarak teşkilatlanınca Vakfıkebir'den ayrıldı. Aynı yıl içinde belediye teşkilatı kuruldu. Tonya'nın ilçe olarak teşkilatlandığı yıllarda adı Orta Mahalle olarak geçer. Bu ad o yıllarda belediye teşkilatının içine almış olduğu merkez mahallenin adından gelmiştir.

         

 

"Tonya" adının ilçeye verilişi ile ilgili çeşitli söylentiler olmakla birlikte bunlardan gerçeğe uygun olarak görüleni şöyledir:

Bölgeye ilk yerleşen Rumlar döneminde bir Rum Beyi Tonya adındaki kızına bölgeyi çeyiz olarak vermiş, bundan böyle bu bölgenin adı da kızın adına ithafen Tonya olarak kalmış. Ayrıca Tonya ilçesinin merkezine yöre halkı tarafından Konakyanı adı da verilir.

Bu deyiş derebeylik döneminde merkezde bulunan derebeyin konağından gelmektedir. Konağınyanı söyleyişi zamanla Konakyanı olarak kalmıştır.

Kayacan Mahallesi Derneği Trabzon Tonya

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top